Kevytyrittäjän verovähennykset
Esitäytetyt veroilmoitukset ovat saapuneet joten nyt on aika tarkistaa että olet huomioinut kaikki sinulle verotuksessa kuuluvat vähennykset
Kevytyrittäjää verotetaan henkilökohtaisella veroprosentilla ja hän tekee kaikki vähennykset omassa henkilökohtaisessa veroilmoituksessa ja nämä vähennykset vaikuttavat veron määrään ja siksi ne on hyvä huomioida
Henkilökohtaisessa veroilmoituksessa voit tehdä vähennyksiä tulonhankkimiskuluista, eli kuluista, jotka aiheutuvat palkkatulojen hankkimisesta. On kuitenkin huomioitava että vähennyksen omavastuu on 750 euroa, vain omavastuun ylimenevä osa kannattaa ilmoittaa.
Mitä kuluja voit vähentää?
Kevytyrittäjän verovähennykset koostuvat tulonhankkimisvähennyksistä, kuten esimerkiksi työhuone, omat työkalut ja ammattikirjallisuus
Tulonhankkimisvähennyksen voi saada esimerkiksi
- tietokoneista ja tietoliikenneyhteyksistä
- työvälineistä
- työhuoneesta ja -asunnosta
- opiskelu- ja koulutusmenoista
- työmarkkinajärjestöjen jäsen- ja työttömyyskassamaksuista.
Vähennykset työvälineiden huollosta
Mikäli itse hankitaan tai kunnossapidetään työssä tarvittavia työvälineitä (työkalut, koneet ja laitteet), niistä aiheutuneet kustannukset voi vähentää. Vähennyskelpoisia ovat välineiden hankinta-, huolto- ja korjausmenot.
Työhuonevähennys
Kevytyrittäjän verovähennykset voivat koostua myös työhuonevähennyksistä. Työhuonevähennyksen voit tehdä, kun käytät omaa asuntoa työn tekemiseen tai olet vuokrannut erillisen työtilan (tai tuolin). Voit vähentää näistä johtuvia kuluja.
Työhuonevähennyksen voit tehdä, kun käytät omaa asuntoa työn tekemiseen.
Silloin voit vähentää siihen kohdistuneet kulut kuten :
- vuokran
- kalusteet
- valon
- sähkön
- lämmön ja
- siivouksen.
Vähennykset opiskelu- ja koulutusmenoista
Opiskelu- ja koulutusmenoina voi vähentää
- osallistumis- ja kurssimateriaalimaksut
- matkakustannukset
- menot koulutuspaikkakunnalla yöpymisestä.
- Menot tulee olla maksettuna itse ja koulutuksen tulee olla tarpeen työtehtävien vaatiman tai tarvittavan ammattitaidon säilyttämiseksi tai ylläpitämiseksi siinä työssä, joka on ollut ennen koulutusta.
Verotuksessa tulee antaa selvitys siitä, miten koulutus liittyy nykyisiin työtehtäviin.
Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää kevytyrittäjyydestä?
Liity mukaan , asiakaspalvelumme auttaa mielellään kaikissa asiaan liittyvissä kysymyksissä
Selvitä kevytyrittäjän verovähennyksesi hyvissä ajoin, jotta saisit kaiken mahdollisen hyödyn. Kaikki verotukseen liittyvät päätökset antaa lopulta verottaja. Epäselvissä tapauksissa kannattaa kysyä neuvoa verottajalta.
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/