Ajankohtaista

Kevytyrittämisen hinnoittelusta

Kevytyrittämisen hinnoittelusta

Kevytyrittäjyys on riskitön ja joustava tapa kokeilla oman työn kannattavuutta ja mahdollisuutta tienata paremmin, sillä pystyt laskuttamaan ilman omaa yritystä ja virallisen yrittäjän statusta. Palvelumaksuja maksat vain silloin, kun oikeasti laskutat jotain. Kiinteitä kuluja ei siis pääse kertymään.

Työelämän muutos yrittäjämäiseen suuntaan tarjoaa monia mahdollisuuksia niin itsensä työllistäjille kuin toimeksiantajillekin

Kevyt Laskutuksen palvelualusta on helppokäyttöinen järjestelmä, jossa on helppoa luoda lasku ilman aiempaa kokemusta

Kevytyrittäjänä toimiminen laskutuspalvelun kautta onkin näppärä systeemi!

Palvelu hoitaa käytännössä kevytyrittäjän ”paperisodan” kun voit laskuttaa ilman omaa yritystä, se on helppoa ja turvallista

 

Alla vertailua eri palveluntarjoajista ja hinnoittelusta 

Pelkkää palvelumaksua ei kannata tuijottaa, sillä varsinkin suosituimmilta laskutuspalveluilta löytyy kattavasti erilaisia lisäpalveluita ja oppaita oman kevytyrittäjyystoiminnan kehittämiseksi. Myös palveluihin sisältyvissä vakuutuksissa voi olla isojakin eroavaisuuksia keskenään.

Alapuolella olevassa taulukossa on suuntaa-antavasti joidenkin laskutuspalveluiden hintavertailu.

 

Palvelumaksun suuruus tippuu useimmilla palveluilla, kun olet laskuttanut tietyn euromääräisen summan. Tällä tavalla laskutuspalvelut palkitsevat käyttäjiään pitkäkestoisesta asiakkuudesta.

 

Jonkun laskutuspalvelun palvelumaksu voi olla suurempi esimerkiksi sen takia, että siihen on jo leivottu sisään kaikki palveluun kuuluvat vakuutukset. Osa laskutuspalveluista puolestaan ilmoittaa vakuutusmaksut erillisillä prosentteina

 

Kevyt Laskutuksen palvelumaksu on 4% + vakuutukset Vakuutukset 2,9%(tapaturmavakuutus, henki-ja vastuuvakuutus sekä oikeusturva.)

 

Kannattaa  tarkistaa tarvitsetko YEL vakuutuksen sairastumisen varalle sekä eläkkeeseen

 

 

Lähdetieto

Kevytyrittäjyys

 

Kevytyrittäjän verovähennykset

Kevytyrittäjän verovähennykset

 

Esitäytetyt veroilmoitukset ovat saapuneet joten nyt on aika tarkistaa että olet huomioinut kaikki sinulle verotuksessa kuuluvat vähennykset

 

Kevytyrittäjää verotetaan henkilökohtaisella veroprosentilla ja hän tekee kaikki vähennykset omassa henkilökohtaisessa veroilmoituksessa ja nämä vähennykset vaikuttavat veron määrään ja siksi ne on hyvä huomioida

Henkilökohtaisessa veroilmoituksessa voit tehdä vähennyksiä tulonhankkimiskuluista, eli kuluista, jotka aiheutuvat palkkatulojen hankkimisesta. On kuitenkin huomioitava että vähennyksen omavastuu on 750 euroa, vain omavastuun ylimenevä osa kannattaa ilmoittaa. 

Mitä kuluja voit vähentää?

Kevytyrittäjän verovähennykset koostuvat tulonhankkimisvähennyksistä, kuten esimerkiksi työhuone, omat työkalut ja ammattikirjallisuus

Tulonhankkimisvähennyksen voi saada esimerkiksi

  • tietokoneista ja tietoliikenneyhteyksistä
  • työvälineistä
  • työhuoneesta ja -asunnosta
  • opiskelu- ja koulutusmenoista
  • työmarkkinajärjestöjen jäsen- ja työttömyyskassamaksuista.
  • palkkiot, jotka maksettu laskuttajalle (kevytlaskutus)

Vähennykset työvälineiden huollosta

Mikäli itse hankitaan tai kunnossapidetään työssä tarvittavia työvälineitä (työkalut, koneet ja laitteet), niistä aiheutuneet kustannukset voi vähentää. Vähennyskelpoisia ovat välineiden hankinta-, huolto- ja korjausmenot.

 

Työhuonevähennys

Kevytyrittäjän verovähennykset voivat koostua myös työhuonevähennyksistä. Työhuonevähennyksen voit tehdä, kun käytät omaa asuntoa työn tekemiseen tai olet vuokrannut erillisen työtilan (tai tuolin). Voit vähentää näistä johtuvia kuluja. 

Työhuonevähennyksen voit tehdä, kun käytät omaa asuntoa työn tekemiseen.

Silloin voit vähentää siihen kohdistuneet kulut kuten :

  • vuokran
  • kalusteet
  • valon
  • sähkön
  • lämmön ja
  • siivouksen.

 

Vähennykset opiskelu- ja koulutusmenoista

Opiskelu- ja koulutusmenoina voi vähentää

  • osallistumis- ja kurssimateriaalimaksut
  • matkakustannukset
  • menot koulutuspaikkakunnalla yöpymisestä.
  • Menot tulee olla maksettuna itse ja koulutuksen tulee olla tarpeen työtehtävien vaatiman tai tarvittavan ammattitaidon säilyttämiseksi tai ylläpitämiseksi siinä työssä, joka on ollut ennen koulutusta. 

Verotuksessa tulee antaa selvitys siitä, miten koulutus liittyy nykyisiin työtehtäviin.

 

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää kevytyrittäjyydestä?

Liity mukaan , asiakaspalvelumme auttaa mielellään kaikissa asiaan liittyvissä kysymyksissä

 

 

Selvitä kevytyrittäjän verovähennyksesi hyvissä ajoin, jotta saisit kaiken mahdollisen hyödyn. Kaikki verotukseen liittyvät päätökset antaa lopulta verottaja. Epäselvissä tapauksissa kannattaa kysyä neuvoa verottajalta.

https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/

 

TAPATURMAVAKUUTUS

Sattuiko tapaturma?

Kevyt Laskutuksen asiakkailla on mahdollisuus työtapaturmavakuutukseen joka korvaa työpaikalla tai työmatkalla sattuneet tapaturmat

 

 

Päivärahaturvasta maksetaan vakuutetulle päiväkorvausta, jos hän ei tapaturman takia voi tehdä työtä. Päivärahan suuruus on 52 €/päivä  ja omavastuuaika 0 päivää. Korvausta maksetaan enintään 365 päivää.

 

Tapaturman sattuessa sinulla on mahdollisuus käyttää FenniaHoitaja -palvelua, se tarjoaa helpon sekä tehokkaan tavan päästä hoitoon.

 

Vahingon sattuessa avun saaminen onnistuu yhdellä puhelinsoitolla.
FenniaHoitaja on koulutettu sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin, täyttää vahinkoilmoituksen sekä ohjaa asiakkaan hänen tarvitsemaansa tutkimukseen tai jatkohoitoon.

 

Tapaturma vakuutus on vapaaehtoinen vakuutus, mutta suosittelemme sen ottamista. Voit varmistaa asiakaspalvelustamme ([email protected]) että sinulla on Tapaturmavakuutus

Kevyt Laskutuksen kevytyrittäjille on oma tapaturmavakuutusnumero, jonka saa olemalla yhteydessä KevytLaskutuksen asiakaspaveluun +358 50 505 5055
Vakuutusnumeroa tarvitset kun olet yhteydessä FenniaHoitajaan

 

Tapaturman sattuessa toimi näin:

  1. Soita FenniaHoitajalle numeroon 010 503 5000
  2. FenniaHoitaja varaa sinulle suoraan ajan tarvitsemaasi hoitoon.
  3. FenniaHoitaja tekee vahinkoilmoituksen puolestasi.

FenniaHoitaja palvelee sinua joka päivä kello 7-23.

 

Kevytyrittäjä

Alalla on vallitsevana suuntana että työsuhteet vähenevät kiihtyvällä vauhdilla, kuitenkin yrityksissä on valtava työvoimapula. Koska kynnys työntekijän palkkaamiseen on korkea, yritykset mieluummin ostavat työtä kuin palkkaavat uutta työvoimaa.

Kevytyrittäjyys vastaa työelämän muutokseen tarjoamalla vaihtoehtoisia tapoja työllistää ja työllistyä, jotta työn tekeminen on kannattavaa jatkossakin.

Kyseessä on siis vaihtoehtoinen työn tekemisen juridinen toimintamuoto.

”Kevytyrittäjä on usein henkilö, joka on katsonut, että yrittäjyys ei syystä tai toisesta sovi hänelle.”

Kevytyrittäjiä on Suomessa n 150 000.

Kevytyrittäjien määrä on kasvanut tasaisesti viime vuosien ajan.

”Kevytyrittäjistä n. 20% on ilmoittanut harkitsevansa parhaillaan yrityksen perustamista.”

Kevyt Laskutus on Kampaajilta Kampaajille räätälöity palvelu. Tunnemme alan ja sen toimijat.

Liity mukaan

https://tili.kevytlaskutus.com/register/